- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 10.00
Recept je z e-booku Mlsej zdravě se STOBem, ve kterém najdete spoustu dalších receptů i praktických rad. E-book můžete zakoupit na www.stob.cz.
Ingredience
Dochucovadla:
vanilka, (hmotnost hotového pokrmu 630 g, na 100 g 850 kJ)
Energetická hodnota celkem: 5364 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 150,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 536 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Uvaříme hustý vanilkový pudink (z menší dávky mléka), pudink lehce osladíme a můžeme ochutit i vanilkou. Pudink necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se netvořil škraloup. Po vychladnutí pudink vyšleháme s tvarohem. Celozrnné sušenky potíráme připraveným krémem a slepujeme, skládáme je naležato vedle sebe (střídáme ořechovou a kakaovou příchuť) a vytvoříme tak "roládu". Potřeme z boku i shora zbytkem krému a zabalíme do alobalu. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici, vybalíme a posypeme strouhanými ořechy. Krájíme na šikmo, aby vznikl dvoubarevný řez.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.